Dacă comutați înapoi pe o şosea cu polei, roţile motorii își pot pierde aderența, pentru a mări efectul de frânare al motorului.
Dacă în timpul deplasării lăsați piciorul pe pedala de frână, instalația de frânare se poate supraîncălzi.
Astfel, distanța de frânare crește și instalația de frânare se poate chiar defecta.
În cazul unei cutii de viteze automate, cuplați manual în timp util într-o treaptă de viteză inferioară, pentru ca motorul să funcționeze în domeniul de turație mediu până la cel superior mai multe.
în cazul unei cutii de viteze manuale, cuplați în timp util într-o treaptă de viteză inferioară, astfel încât motorul să funcționeze în domeniul de turație mediu până la cel superior.
În cazul în care sistemul TEMPOMAT sau limitatorul este activat, schimbați, de asemenea, în timp util domeniul de cuplare. Respectați și indicațiile de rulare mai multe.
În acest fel, utilizați eficacitatea de frânare a motorului pentru a menține viteza și trebuie să frânați mai puțin. Astfel, ușurați sarcina la care este supusă frâna de serviciu și preveniți supraîncălzirea și uzura prematură a frânelor.
Dacă ați solicitat puternic frânele, nu opriți imediat autovehiculul. Continuați să conduceți pentru o perioadă scurtă de timp. Frânele se răcesc mai repede datorită curentului de aer creat în timpul deplasării.
Dacă solicitați doar moderat frâna, asigurați-vă ocazional de eficiența acesteia. În acest scop, frânați mai puternic de la o viteză mai mare, luând în considerare situația din trafic. Frâna are astfel o mai bună aderență.
În cazul în care ați condus o perioadă mai lungă de timp pe ploaie abundentă fără să frânați, este posibil ca frânele să reacționeze cu întârziere când frânați pentru prima dată. Această întârziere poate apărea, de asemenea, după ce autovehiculul a fost spălat la o spălătorie auto sau după trecerea prin apă adâncă. În acest caz, trebuie să apăsați mai puternic pe frână. Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculul din față.
Frânați considerabil după conducerea pe carosabilul umed sau după spălarea autovehiculului, luând în considerare situația din trafic. Discurile de frână se încălzesc, se usucă mai repede și sunt protejate împotriva coroziunii.
Un strat de sare pe discurile și plăcuțele de frână poate crește semnificativ distanța de frânare sau poate cauza o frânare unilaterală.
Păstrați o distanță de siguranță deosebit de mare față de autovehiculul care se deplasează în față.
Frânați ocazional, luând în considerare situația din trafic.
Acționați cu atenție pedala de frână la finalul călătoriei și la reluarea acesteia.
Plăcuțele de frână și discurile de frână noi au eficacitate de frânare optimă abia după 100 km.
Compensați eficacitatea de frânare redusă prin aplicarea unei presiuni mai mari asupra pedalei de frână. Din motive de siguranță, Mercedes-Benz vă recomandă să montați numai discuri de frână și plăcuțe de frână aprobate de Mercedes-Benz .
Alte discuri de frână sau plăcuțe de frână pot afecta siguranța autovehiculului dumneavoastră.
Înlocuiți întotdeauna discurile și plăcuțele de frână în pereche, pe punți. Folosiți întotdeauna plăcuțe de frână noi atunci când înlocuiți discurile de frână.
Dacă trebuie să frânați autovehiculul cu frâna de imobilizare, calea de frânare este cu mult mai lungă și roțile se pot bloca. Există pericolul crescut al derapării autovehiculului și al producerii de accidente.
În cazul în care conduceți pe străzi ude sau pe suprafețe necurățate, sarea de pe stradă sau murdăria poate pătrunde în frâna de parcare. Consecințele sunt coroziunea și reducerea forței de frânare.
Pentru a evita acest lucru, conduceți din când în când cu frâna de parcare ușor trasă.
Conduceți pe o porțiune de aprox. 100 m cu o viteză maximă de 20 km/h.
Dacă frânați autovehiculul cu frâna de parcare, nu se aprind lămpile de frână.