Fixările pentru scaunul copil ISOFIX ‑pot fi suprasolicitate iar copilul de ex. în cazul unui accident nu poate fi reținut.
din manualul de montare și de utilizare al producătorului sistemului de siguranță pasivă pentru copii utilizat
de pe eticheta de pe sistemul de siguranță pasivă pentru copii, în cazul în care există.
Verificați periodic ca să se respecte masa totală permisă a copilului și a sistemului de siguranță pasivă pentru copii.
- respectați întotdeauna domeniul de utilizare și adecvarea locurilor pe scaune, cu privire la fixarea unui sistem de siguranță pasivă pentru copii. Fixare scaun copil ISOFIX mai multe
- Respectați întotdeauna instrucțiunile de montaj și de exploatare ale producătorului sistemului de siguranță pasivă pentru copii utilizat.
- Asigurați-vă că picioarele copilului nu ating scaunul față. Dacă este necesar, aduceți într-o poziție și mai avansată scaunul față.
- La utilizarea unui scaun tip scoică pentru bebeluși din grupele 0/0+ și a unui sistem de siguranță pasivă pentru copii, orientat cu fața înspre înapoi, din grupa I, pe un scaun din spate: reglați scaunul din spate și/sau scaunul din față astfel încât scaunul din față să nu atingă sistemul de siguranță pasivă pentru copii.
- Reglați spătarul scaunului din spate în poziție verticală înainte de montarea scaunului pentru copil. Nu ajustați spătarul când sistemul de siguranță pasivă pentru copii ISOFIX este montat.
- La anumite sisteme de siguranță pasivă pentru copii din grupele de greutate II sau III pot exista restricții cu privire la reglarea poziției pentru mărimea maximă, de ex. din cauza unui posibil contact cu plafonul.
- Nu montați sistemul de siguranță pasivă pentru copii în stare tensionată între plafon și suprafața scaunului și/sau în stare torsionată.
- Nu solicitați sistemul de siguranță pasivă pentru copii cu tetiera. Reglați în mod corespunzător tetierele.
Înainte de fiecare deplasare, asigurați-vă că sistemul de siguranță pasivă pentru copii ISOFIX este blocat corect în ambele etriere de fixare din autovehicul.