Modul de funcționare a sistemului de siguranță pasivă este stabilit de gradul de severitate determinat al impactului și de tipul accidentului:
Puteți găsi informații despre tipul de accident în „Privire de ansamblu asupra situațiilor de declanșare” mai multe.
Determinarea pragurilor de activare pentru componentele sistemului de siguranță pasivă se realizează prin evaluarea valorilor măsurate de senzorii din diferitele părți ale autovehiculului. Acest proces are un caracter anticipativ. Declanșarea componentelor sistemului de siguranță pasivă trebuie să aibă loc în timp util, la începutul impactului.
Factorii care pot fi văzuți sau măsurați abia după coliziune nu pot fi decisivi pentru declanșarea unui airbag. Aceștia nu pot furniza un indiciu al declanșării.
Autovehiculul poate fi deformat considerabil, fără să se declanșeze un airbag. Lucrurile stau astfel numai dacă au fost lovite piese relativ ușor deformabile, iar încetinirea autovehiculului nu a fost mare. Este, de asemenea, posibil ca airbagul să fie declanșat chiar dacă autovehiculul este doar puțin deformat. Dacă sunt lovite, de ex., componente foarte rigide ale autovehiculului, cum ar fi lonjeroanele, atunci încetinirea vehiculului poate fi suficient de mare.
În funcție de tipul de accident în desfășurare și de situația de declanșare recunoscută, întinzătoarele de centură și/sau airbagurile pot veni în ajutorul centurii de siguranță cuplate corect.
Autovehicule cu banchetă însoțitor: întinzătorul de centură al scaunului însoțitorului este declanșat indiferent dacă limba închizătorii centurii de la centura de siguranță este prinsă în închizătoarea centurii.
Un airbag activat poate să crească potențialul de protecție pentru ocupanții respectivi ai autovehiculului.
Airbag șofer, airbag însoțitor: cap și cutie toracică
Windowbag: cap
Sidebag: cutie toracică și bazin
Cu toate acestea, niciun sistem disponibil astăzi nu poate exclude complet răni și decese în orice situație de accident. În special, în general centura de siguranță și airbagul nu oferă protecție împotriva obiectelor care pot pătrunde din exterior. De asemenea, nu poate fi exclus complet riscul de răniri din cauza airbagului declanșat.
După un accident, Mercedes-Benz vă recomandă să solicitați tractarea autovehiculului la un atelier de service de specialitate calificat. Aveți aceasta în vedere în special atunci când s-a declanșat un întinzător de centură sau un airbag.
De regulă, zgomotul puternic nu afectează auzul.
Pulberea fină degajată nu este nocivă pentru sănătate în general, dar la persoanele cu astm sau cu afecțiuni ale sistemului respirator poate cauza dificultăți în respirație.
Dacă nu este periculos, părăsiți de urgență autovehiculul sau deschideți geamul pentru a împiedica dificultățile în respirație.