Müsaade edilen yük kapasitesinin aşılmasından dolayı sabitleme halkası kopabilir veya sabitleme kemeri yırtılabilir.
Yükler tutulamaz.
Bagaj yükü kayabilir, devrilebilir veya savrularak araçtaki kişilere çarpabilir.
Her bir bağlama noktasının maksimum dayanıklılığına dair bilgileri dikkate alın. Yük emniyetini sağlamak için farklı bağlama noktalarını kombine ederseniz her zaman en zayıf bağlama noktasının maksimum yüklenme kapasitesini dikkate alın. Örneğin tam frenleme durumunda yük ağırlığının birkaç katına ulaşan güçler oluşabilir. Oluşan bu güçlerin dağılımını dengelemek için her zaman birden fazla bağlama noktası kullanın. Yükü, bağlama noktalarına veya sabitleme halkalarına eşit şekilde dağıtın.
Sabitleme kemerinin kullanılması sırasında sabitleme kemerinin üreticisinin kullanım kılavuzunu veya talimatlarını dikkate alın.
Bağlama noktalarının maksimum dayanıklılığına dair bilgileri basılı kullanım kılavuzunda "Teknik veriler" altında bulabilirsiniz.
Yükün kaymaya, devrilmeye, yuvarlanmaya veya düşmeye karşı emniyete alınması.
Lütfen hem trafikte oluşabilecek durumları hem de sağa sola yapılabilecek manevraları ve tam frenlemeleri ve de kötü yolları dikkate alın.
Yük emniyeti, yük emniyetiyle ilgili kural ve teknolojilerin geçerli gerekliliklerine uymalıdır.
Bu durum söz konusu değilse, yasalara ve aracın bu gerekliliklere uymamasının sonuçlarına bağlı olarak cezalandırılabilir. Bu sebepten dolayı bulunduğunuz ülkenin yasalarını dikkate alın.
Her sürüşten önce ve uzun bir yolculuk sırasında düzenli olarak yük emniyetini kontrol edin. Yanlış veya yetersiz yük emniyetini hemen düzeltin. Uygun yük emniyetine dair bilgileri örneğin taşıma yardım malzemeleri veya bağlama malzemeleri üreticilerinden edinebilirsiniz.
Yük ve yükleme alanı duvarları ile davlumbaz arasındaki boşlukları şekline göre doldurun. Bunun için örneğin takoz, sabitleme tahtaları veya yastıkları gibi yardımcı ve dayanıklı taşıma malzemeleri kullanın.
Sabit şekilde duran yükü her yönde devrilmeye karşı emniyete alın.
Yükleme alanındaki bağlama noktalarını veya sabitleme halkalarını ve yük kızaklarını kullanın.
Yalnızca geçerli normlara (örneğin DIN EN) göre denetlenmiş bağlama malzemeleri, örneğin kilitleme kirişleri, sabitleme profilleri veya bağlama ağları ve sabitleme kemerleri kullanın. Emniyet için her zaman yükün mümkün olduğu kadar yakınında bulunan bağlama noktalarını kullanın ve sivri kenarları sarın.
Özellikle ağır yükleri emniyete almak için sabitleme halkalarını kullanın.
Yalnızca geçerli normlara (örn. DIN EN) göre denetlenmiş bağlama malzemelerini her uzman şirket veya yetkili servisten satın alabilirsiniz.
Ticari araç (araç sınıfı N1, N2) olarak ruhsatlandırılan araçlar, ayırma paneli olmadığında, hafif ticari araçlardaki yasalara uygun yük emniyetini tanımlayan ISO 27956 standardını karşılamaz. Ayırma paneli olmayan araçlarda yasalara uygun yük emniyeti ilave donanımının sonradan uygulanması basit olmadığından, aracın mal taşımacılığı için kullanılacağı durumlarda ayırma paneli ilave donanımı önemle tavsiye edilmektedir.
Koltukların arka tarafı ve ayırma paneli arasındaki alanda herhangi bir şey muhafaza edilmelidir.