Bancheta din spate/scaunul din spate și spătarul pot fi rabatate în față și în regimul de rulare.
Astfel pasagerul este presat puternic în centura de siguranță. Centura de siguranță nu va putea asigura protecția în modul prevăzut și vă poate răni suplimentar.
Obiectele sau încărcătura din portbagaj‑ sau din spațiul de încărcare, nu pot fi reținute de spătarele scaunelor.
Asigurați-vă că spătarul scaunului din spate este fixat. Pentru aceasta, trageți cu putere de spătarul scaunului.
Sistemul de fixare a copilului ISOFIX sau i‑Size poate fi supraîncărcat, iar copilul nu va mai fi fixat în caz de accident, de exemplu.
din instrucțiunile de montaj și manualul utilizatorului ale producătorului sistemului de siguranță pasivă pentru copii utilizat
de pe eticheta de pe sistemul de siguranță pasivă pentru copii, în cazul în care există.
Verificați periodic dacă se respectă masa totală admisă a copilului și a sistemului de siguranță pasivă pentru copii.
- respectați întotdeauna domeniul de utilizare și adecvarea locurilor pe scaune, cu privire la fixarea unui sistem de siguranță pasivă pentru copii. Fixare scaun copil ISOFIX mai multesau Fixare scaun copil i‑Size mai multe
- Respectați întotdeauna instrucțiunile de montaj și manualul utilizatorului ale producătorului sistemului de siguranță pasivă pentru copii utilizat.
- Asigurați-vă că picioarele copilului nu ating scaunul față. Dacă este necesar, aduceți într-o poziție și mai avansată scaunul față.
- La utilizarea unui scaun tip scoică pentru bebeluși din grupele de greutate 0/0+ și a unui sistem de siguranță pasivă pentru copii, orientat cu fața înspre înapoi, din grupa I, pe un scaun din spate: reglați scaunul față în așa fel încât să nu atingă sistemul de siguranță pasivă pentru copii.
- La utilizarea unui sistem de siguranță pasivă pentru copii, orientat cu fața înspre înainte, din grupa de greutate I: dacă este posibil, demontați tetiera respectivului scaun. În plus, spătarul sistemului de siguranță pasivă pentru copii trebuie să fie în contact cât de mult posibil din întreaga sa suprafață, cu spătarul scaunului din autovehicul. După demontarea sistemului de siguranță pasivă pentru copii, montați imediat la loc tetiera și reglați corect toate tetierele.
- Dacă tetiera scaunului pentru copii montat în autovehicul nu poate fi scoasă complet, atunci poate apărea o limitare a reglajului maxim de mărime la sistemele de siguranță pasivă pentru copii din grupa de greutate II sau III. Un contact cu plafonul când tetierele sunt ridicate complet și fixate nu duce la o limitare a utilizării.
- Sistemul de siguranță pasivă pentru copii nu trebuie să fie montat în stare tensionată între plafon și suprafața scaunului și/sau nu trebuie să fie montat în stare torsionată. Dacă este posibil, reglați în mod corespunzător înclinația spătarului scaunului .
- Sistemul de siguranță pasivă pentru copii nu trebuie să fie solicitat de către tetieră. Reglați în mod corespunzător tetierele.
- La utilizarea unui sistem de siguranță pasivă pentru copii orientat în spate: reglați scaunul din față în așa fel încât acesta să nu atingă sistemul de siguranță pasivă pentru copii.
- La utilizarea unui sistem de siguranță pasivă pentru copii, orientat cu fața înspre înainte: dacă este posibil, demontați tetiera respectivului scaun. În plus, spătarul sistemului de siguranță pasivă pentru copii trebuie să fie în contact cât de mult posibil din întreaga sa suprafață, cu spătarul scaunului din autovehicul. După demontarea sistemului de siguranță pasivă pentru copii, montați imediat la loc tetiera și reglați corect toate tetierele.
Înainte de fiecare deplasare, asigurați-vă de faptul că sistemul de siguranță pasivă ISOFIX pentru copii sau sistemul de siguranță pasivă cu scaune i‑Size pentru copii este blocat corect în ambele etriere de fixare ale autovehiculului.