Procedura de încărcare are loc cu tensiune ridicată.
Dacă este deteriorat cablul de încărcare, priza autovehiculului sau priza de rețea, atunci este posibil să vă electrocutați.
Autovehiculul este dotat cu siguranță electrică împotriva supratensiunii din rețeaua electrică. Această siguranță electrică se poate cupla de ex. în cazul furtunilor puternice, ceea ce va rezulta și în cuplarea siguranței de clădire, precum și în întreruperea încărcării. Scopul acestei funcții este protejarea autovehiculului.
Încărcarea este reluată în mod automat, după recuplarea siguranței de clădire.
În cazul întreruperii încărcării fără cuplarea siguranței de clădire, reluarea automată a încărcării poate dura câteva minute.
Pe durata procesului de încărcare, este posibilă supraîncălzirea cabului de încărcare și a ștecherului cablului de încărcare, însă doar în limitele permise.
Instalația de alimentare cu tensiune din cadrul rețelei electrice și cablul de încărcare sunt intacte
Indicațiile privind manipularea cablului de încărcare și elementele de comandă de la cablul de încărcare au fost luate în considerare.
Autovehiculul este deblocat.
Procedura de încărcare este finalizată după scurt timp. Când în cele din urmă lampa martor luminează alb, priza autovehiculului este deblocată.
În loc de a apăsa pe tasta de anulare a încărcării puteți apăsa de patru ori, într-un interval de două secunde pe tasta de la cheie.
După încărcarea cu curent alternativ (mod 2/3), priza autovehiculului se blochează după scurgerea a 30 de secunde și procedura de încărcare este reluată.
Dacă nu puteți scoate ștecărul cablului de rețea, repetați procedura de deblocare. Dacă ștecărul cablului de încărcare este blocat în continuare, deblocați ștecărul cablului de rețea cu deblocarea de urgență mai multe.
După scoaterea ștecărului cablului de rețea, lampa martor din stânga de la priza autovehiculului luminează o anumită perioadă, după care se stinge.